dimarts, 30 de març del 2010

Peaceable Kingdom



Ho sé, l'altre documental (Earthlings) és una brutalitat. Verídic, però una brutalitat. Així que, us deixe amb aquest que és apte per a tots els públics, i que narra la història d'uns granjers que abandonen la matança sistemàtica d'animals, per a convertir la seua granja en un refugi per als animals ferits, abandonats o refusats per la indústria capitalista per ser inservibles.


http://www.peaceablekingdomfilm.org/

dilluns, 29 de març del 2010

Earthlings (Terrícoles)





Encara menges carn que ha produït el capitalisme? Podràs viure després de veure açò? Es més...Tindràs el valor d'acabar de veure aquest documental? O faràs com tots i miraràs cap a altre lloc?

Gran documental sobre el que és el capitalisme i com ha esclavitzat a tots els animals.

Et preguntaràs ara d'on ixen els McNaggets? O el companatge de "El Pozo" o "Campofrio" ? Aniràs les properes eleccions a votar al Partit Popular per a reivindicar la festa "nazional"?

Totes aquestes preguntes les pots analitzar i meditar en aquest documental narrat per Joaquin Phoenix.


http://www.earthlings.com/

Monarquia o República?

Bé, des del meu punt de vista, el més lògic, i el que més m'agradaria seria una república, però amb els nostres països: País Valencià, Catalunya, Balears , Andorra, la Franja de Ponent, la Catalunya Nord...Per a mi seria una república meravellosa!

Ací es parla de si a espanya convendria una república o una monarquia. Jo crec que veient els dos vídeos es veu clarament qui es qui. No creieu? A favor de qui esteu, de la classe treballadora? o de la gent adinerada?



diumenge, 28 de març del 2010

Moure el punter del ratolí, sense ratolí


Per a moure el punter del ratolí des del teclat, únicament tenim que prémer "Maj Esquerra" + "Bloq. Num" (al Num Pad) .

En la imatge de dalt teniu el funcionament, i a l'enllaç següent, una explicació de la història d'aquest sistema, que ve per defecte en tots els entorns GNU/Linux que utilitzen el sistema X Window System: http://en.wikipedia.org/wiki/Mouse_keys

Descarregar tot el contingut d'una web de forma recursiva

wget --wait=15 --limit-rate=20K -r -p -U Mozilla http://elteullocweb.net

Intentes descarregar tot el lloc (-r), amb tot el contingut necessari (-p), sense passar-te ocupant ample de banda (--limit-rate=20K), fent pauses de 15 segons per a que l'administrador no sospiti massa (--wait=15) i identificant la sessió com si fos un navegador "normal" (-U Mozilla).

Gràcies a "papapep" de l'Ubuntu Catalan Team per la informació! Era per baixar tots els fons d'escriptoris de la web: http://www.ironmaidenwallpaper.com/

dissabte, 27 de març del 2010

Direccionar a un fitxer, un llistat d'arxius en una connexió FTP

  ftp> mls * files

587 Kbps amb l'Amule



Així m'anava l'Amule fa uns instants, descarregant la segona part de la sèrie documental "Totes aquelles cançons", que podeu descarregar de TotsRucs, clicant ací.

Normalment, l'Amule/Emule sol baixar a una velocitat mai superior als 15O Kbps. Així que, per uns moments (i gràcies a la màgia de TotsRucs), ha baixat a 587 Kbps!! Aŀlucinant!




Descripció:

En la sèrie 'Totes aquelles cançons', a través de 13 capítols de mitja hora, es vol mostrar el perquè i la manera com homes i dones d'àmbits i professions diferents, des de diversos punts dels Països Catalans, van contribuir a crear un ampli moviment popular de redreçament i normalització de l'ús de la llengua a través de la cançó, malgrat les circumstàncies polítiques adverses. La dictadura sorgida de la victòria de Franco en la Guerra Civil va representar per a Catalunya la pèrdua de la llibertat, la desaparició de les institucions nacionals d'autogovern i una persecució desfermada contra la llengua i la cultura catalanes, condemnades pel nou règim a desaparèixer de la vida pública. En la sèrie 'Totes aquelles cançons', a través de 13 capítols de mitja hora, es vol mostrar el perquè i la manera com homes i dones d'àmbits i professions diferents, des de diversos punts dels Països Catalans, van contribuir a crear un ampli moviment popular de redreçament i normalització de l'ús de la llengua a través de la cançó, malgrat les circumstàncies polítiques adverses.

diumenge, 21 de març del 2010

Qui és Josep Anglada?



Així pensa l'extrema-dreta d'aquest país. Ells un "Viva España" clar i fort. Nosaltres, ben lluny d'ells.

dissabte, 20 de març del 2010

Màgica Nit a Cassana!

http://magica-nit.pellikana.cat/

Comença altra aventura, aquesta vegada realitzada íntegrament amb el meu propi codi.Com veieu, he estalviat el nom del domini creant un sub-domini a la web del grup. Si , això es pot fer! ;)

Màgica Nit a Cassana pretén ser una web per a fomentar la nostra cultura i llengua, així com tindre apunts en valencià sobre tots els temes que tractaré en la mateixa, en especial d'informàtica (on hi ha un gran buit en la xarxa en molts aspectes).

Evidentment estarà quasi sempre enfocada al món GNU/Linux, de la mà de l'Ubuntu Catalan Team, i ara també dels companys de Debian. Si, m'he enamorat del Debian Squeeze! (supose que serà el ninotet, que em recorda a tantes coses de menut!)

I com comence les pràctiques el proper dia 6 d'abril , també estarà àmpliament enfocada a la programació web: XHTML, CSS, PHP, Javascript, MySQL,Smarty...

Salutacions!

dijous, 18 de març del 2010

La crisi



«Suposem que, en un moment determinat, cert nombre de persones treballa en la manufactura d'agulles. Treballant -diguem- vuit hores diàries, fan tantes agulles com el món necessita.Algú inventa un enginy amb el qual el mateix nombre de persones pot fer dues vegades el nombre d'agulles que feia abans. Però el món no necessita duplicar aquest nombre d'agulles: les agulles són ja tan barates, que difícilment pogués vendre alguna més a un preu inferior.

En un món amb un poc de seny, tots els implicats en la fabricació d'agulles passarien a treballar quatre hores en lloc de vuit, i tota la resta continuaria com abans. Però en el món real això es jutjaria desmoralitzador. Els homes encara treballen vuit hores; hi ha massa agulles, alguns patrons van a la fallida, i la meitat dels homes anteriorment emprats en la fabricació d'agulles són acomiadats i es queden sense feina. Al final, hi ha tant de temps lliure com en l'altre pla, però la meitat dels homes estan absolutament ociosos, mentre l'altra meitat segueix treballant massa. D'aquesta manera, queda assegurat que l'inevitable temps lliure produïsca misèria per tot arreu, en lloc de ser una font de felicitat universal. Pots imaginar alguna cosa més insensata? »


Bertrand Russell
In Praise of Idleness (any 1935)
http://ca.wikipedia.org/wiki/Bertrand_Russell


divendres, 12 de març del 2010

Presentació "Històries del Paradís" de Xavi Sarrià a Castalla



Assemblea de Maulets de la Foia de Castalla (L’Alcoià)


El passat 5 de març tingué lloc la presentació del llibre de Xavi Sarrià a l’ Institut de Castalla (antic IES Enric Valor) a iniciativa de la nova Assemblea de Maulets.

La nostra assemblea es va formar fa escassos cinc mesos a mans d’uns quants joves de Castalla amb el nom de Foia de Castalla, ja que comprèn també els termes d’ Ibi, Onil i Tibi.
Nosaltres cercàvem un acte per fer-nos conèixer, i l’oportunitat no haguera pogut ser millor. Després de diversos intents, vam concretar una data perquè Xavi Sarrià (cantant i guitarrista del grup de música “Obrint Pas”) es desplaçara a Castalla per presentar-nos el seu llibre “Històries del Paradís”.

Sabíem que aquesta iniciativa agradaria a la gent, i sobre tot, als més joves. No obstant, la sorpresa fou major al veure la quantitat de persones que, a pesar del temps espantós d’aquell dia, van voler participar en aquest acte. Tot l’esforç es va veure recompensat.
La presentació fou a càrrec d’un membre de l’Assemblea i d’en Xavi. Aquest va contar nombroses anècdotes succeïdes al llarg de la seua trajectòria com a membre del grup. També va parlar sobre la seua afició a l’escriptura des de ben petit, així com l’origen d’algunes de les històries reals del llibre, i va acabar amb un torn de preguntes molt amè. Tingué un gran èxit la venda del seu llibre, el qual recomanem.

D’aquesta manera estem satisfets perquè tota aquesta gent poguera gaudir de les paraules d’en Xavi, així com de la cançó que va cantar acompanyat amb la guitarra, “Lluna de Plata”, en honor als deu anys de la mort del nostre veí Enric Valor.

Tanmateix, després de la presentació, anàrem a fer una “picaeta” i seguirem parlant amb el nostre convidat, que ens va deixar un molt bon sabor de boca, i des d’aquí li donem les gràcies, sobre tot per la seua amabilitat i dedicació.

Finalment, també volem agrair el suport per part de l’Assemblea de Maulets de l’Alcoià i de l’Alacantí, i animar a tots els joves de la Foia que vulguin participar a les nostres assemblees. Esperem que l’èxit d’aquest acte es torne a repetir aviat. Ens veiem a la pròxima!
“Assemblea de Maulets Foia de Castalla”


“On parlen la llengua que es parla a Castalla és la meua nació”
Enric Valor i Vives

dimecres, 10 de març del 2010

Planisses: davant de nosaltres s'obre l'horitzó


Per acabar el curs, tenim que construir i administrar una web amb el programari de gestió de contingut (CMS) Joomla!. Jo de moment he pujat la web, i li he posat una plantilla al meu gust. Que de què tracta? Doncs després de pensar-ho i repensar-ho, i tenint en compte que fa 10 anys que ens va deixar el nostre veí de Castalla, Enric Valor, no podria fer altra cosa que dedicar-li-la!

http://planisses.netne.net/

Va per vostè, senyor Valor!

"Entre dues clarors, vam dominar per fi els aiguavessants del barranc de la Fusta. Aquest s'acabava en uns penyals amples en rastellera transversal que tenia un pas llarg i estret per on s'enfilava el camí. Les ferradures colpejaren en dur pel darrer tros, de sòl de roca, i isquérem a l'altiplà. Davant nostre i per tots els costats, s'obria l'horitzó. Una petita foia quasi plana, oberta al nord i al sud-est, s'estenia des d'allí com un parell de quilòmetres. Al seu principi hi havia el mas, a cent metres de nosaltres; el camí ja era planer fins a la casa. De ponent a migjorn, és a dir, a la dreta nostra, dominant encara aquell altiplà, corria una cadena de tossals arredonits, amb algun crestall, tots tapats de bosc, que constituïen el capdamunt de la serra. Davant per davant, el pic gegantí del Maigmó, a una llegua lluny però lligat als dits tossals en arc, era il·luminat per les darreres claredats de la vesprada. En el pla de roca viva on s'alçava la casa, a rodals clapat de terra o de blana molsa, s'obrien moltes cadolles, a vessar d'aigua de pluja, les quals relluïen com a bassals d'argent viu al reflectir el tel ple de claror.

Allí baix, quina calma i quin silenci, Déu meu!


Aquell terreny, alt i brau, sempre produeix, quan hi arribes, una pregona impressió. Nosaltres avançàrem cap al mas amb el cor alegre, però semblava com si no gosàssem parlar, com si teméssem trencar amb la nostra veu algun dolç encantament que es desprenia de la puresa, de la quietud i de la bellesa del lloc
"


Enric Valor, "Contalles de la Boira".
(parla sobre Planisses, al terme de Castalla)

Parlaments d'Enric Valor per als lliuraments dels "Premi Enric Valor":

1999


1998

dimarts, 2 de març del 2010

Presentació "Històries del Paradís" a l'institut de Castalla


El proper divendres, 5 de març, tindrà lloc el primer acte de l'Assemblea de Maulets de la Foia de Castalla (l'Alcoià). Concretament tindrem amb nosaltres a Xavi Sarrià (cantant d'Obrint Pas) presentant el seu primer llibre: "Històries del paradís". L'acte tindrà lloc a l'Institut de Castalla (C/. Leonardo Jover, 53), de Castalla (l'Alcoià) a les 20 h.

T'esperem!

Contacte: foiadecastalla@maulets.org