dissabte, 5 de desembre del 2009

Els Trolls d'Internet: De l'insult al delicte





Un "troll" és un mostre de la mitologia nòrdica. Però també és la gent que fa de la xarxa un mitjà per a les injúries, la difamació, la covardia i l'insult barat.

Parle personalment, ja que he sigut víctima d'aquesta gent que fa una batalla en cada discussió, amb l'insult i la demagògia, des del mes covard i ridícul anonimat, per fer una "batalla de flames". El mes curiós es que si els ho dius, t'argumenten (falsament) que tu vas a agredir-los físicament si te'ls trobes pel carrer!!! Per a què? Per a incórrer jo en un delicte més greu? El que de veritat tenen por és que l'opinió pública tinga coneixement de quina identitat s'amaga darrere de l'insult i les amenaces. . O com diria la gent del poble: "Molta por i molt poca vergonya".

I que fem la gent que no amaguem la nostra identitat a la xarxa? Que fem aquelles i aquells que volem mantindre conversacions sobre el nostre poble des del respecte i amb respecte? És pot ser dur en algunes crítiques, dirigides al que siga. Es poden tindre punts de vista completament diferents. Altra cosa ben distinta és insultar, amenaçar i fer demagògia barata. Això ja es delicte perseguit per la llei.

Que faig si pengen un vídeo a Youtube on s'insulta (de forma ridícula) a la meua família, a la meua gent i a mi, i on es formulen amenaces contra la meua persona? Això és un delicte molt greu.

Parle com una persona que va tindre que anar a la caserna de la Guàrdia Civil per fer una denúncia, cosa que mai havia fet abans. Amb por, per què...I si el que ha fet aquest vídeo de veritat em pega una pallissa pel carrer? Així és com a funcionat sempre aquesta gent: amb amenaces, insults i amb l'anonimat(avui en dia, de la xarxa).

Creia que aquest tipus de delicte seria pres a broma...Però res mes lluny de la veritat. Amb cordialitat i amabilitat, els agents de la Guàrdia Civil em van emplenar una denúncia per injúries i amenaces, que ara deu estar tramitant-se (la justícia va lenta, lenta...)

Vaig fer el correcte? Pot ser hauria d'haver passat del tema, mentre la gent entrava a veure el vídeo i en feia burla. Però no!! Hi ha que fer-ho per Internet. Internet té que ser un mitjà de comunicació lliure, i on tothom puga conviure sense por. Els darrers dies estan intentat que siga un lloc "d'ells", i per als poderosos...però la unió de totes i tots fa que ho tinguen difícil!

Doncs això gent: No dubteu en denunciar aquest tipus de delicte, ja que entre totes i tots tenim que fer d'Internet un lloc sense por, sense insults,sense amenaces. Entre totes i tots tenim que intentar que açò no es convertisca en "Hombres, mujeres i viceversa", "Risto Mejide" i demés programes del "Fem Telefem".

Acabe amb una frase de cinema, que diu Will Smith sobre Bob Marley. Bob Marley la va dir després de sofrir un atemptat i després de, sense pensar-ho dues vegades, penjar-se la guitarra i sortir a cantar de nou:




"Ell creia que es podia curar el racisme i l'odi injectant música i amor en les vides de la gent(...) Els que intenten fer d'aquest món un lloc pitjor, no es prenen un sol dia lliure...Per què tendria que fer-ho jo? Hi ha que iŀluminar l'obscuritat"