dijous, 27 d’agost del 2009

VA PASSAR AQUEST 27 D'AGOST A BUENOS AIRES: Als d'Aspanya no els volen! (i nosaltres tampoc!)


Els habitants del país del marujeo, "los toros", i la pandereta tornen a ser notícia. Aquesta vegada per part de Richard Stallman, i la web Rebelión.org. Stallman acusa a la Wikipedia en castellà (o en "espanyol", com els agrada dir a ells, a pesar que, "espanyols" hi ha pocs a Wikipedia) de censurar la web Rebelión per el fet de ser d'esquerres, així com la falta de neutralitat en articles com el del president d'Hondures, Manuel Zelaya.

Doncs si, pensant-ho bé aquest atac de censura cap a webs d'esquerres i articles d'esquerres pot venir de qualsevol país de llengua castellana. Però es lamentable com una eina de comunicació com la Wikipedia, estiga controlada per gent de dretes. Es difícil arribar a la neutralitat, però crec que amb tants cołlaboradors com compta la Wikipèdia, es pot arribar a tots els punts de vista sense censurar-ne cap, i evitar la caça de bruixes que estàn duent a terme.

Podeu llegir la notícia a Vilaweb.

Bé, ja que parlem de Richard Stallman, i per als que vulguen informar-se un poc més sobre el principal defensor del programari lliure, vos deixe amb una entrevista que van fer a TV3, i que vaig penjar fa un temps. Podeu veure els comentaris dels vídeos, on evidentment, els castellanoparlants encara no saben que existeixen més llengües a la península Ibèrica...



2 part
3 part