dimarts, 26 de maig del 2009

Hotmail es genial!!: Baixant la qualitat als mp3


Avui volia enviar dues cançons a comptes de Hotmail (des de Gmail, està clar!!!), i m'he trobat amb el problema del limit de 10 MB que hi ha a l'empresa de Micro$oft....Ja podia jo enviar emails amb 12 MB, que els meus contactes no rebien res!!. Una estona després d'enviar-ho, el típic missatge (habitual a Hotmail) de "Delivery Status Notification (Failure)". A Gmail en canvi, es dobla aquesta capacitat d'adjuntar arxius fins a 20MB!!

Doncs bé, després de uns segons a Google, he trobat la forma (a GNU/Linux), de baixar la qualitat als arxius mp3 en uns segons, i de la forma més fàcil imaginable.

Anem a la Terminal ("Aplicacions", "Accessoris", "Terminal"), i escrivim el següent:

sudo apt-get install lame

Ja tindrem el programari Lame, instaŀlat al nostre GNU/Linux. Ara, amb el següent comandament al Terminal, podrem baixar la qualitat a les nostres cançons:

lame -b [bit rate] arxiu_origen.mp3 arxiu_destí.mp3

On [bit rate] poden ser els valors: 32,40,48,56,64,80,96,112,128,160,192,224,256,320.

Quedant així:

lame -b 160 boigpertu.mp3 boigpertu.mp3 (per exemple)

Això si, no es pot augmentar la qualitat dels mp3, ja que es un format comprimit i amb pèrdua. Així que l'opció 320 és inútil, ja que en tot cas es quedaria a la mateixa qualitat... ;)

Salut!!

PD: Les cançons que he passat, pertanyen al disc "Per Jamaicanes!" de El Belda i el Conjunt Badabadoc. Podeu pegar una mirada a la següent pàgina, per baixar-lo. Senzillament, un disc genial!!