diumenge, 13 de setembre del 2009

Arenys Històric: 96% a favor de la independència



Avui em sento estrany... com veure la lluna a través de la finestra en una nit nuvolada, després de despertar d'un malson. Com veure altra vegada llum al fons del camí. No, no exagero. Avui ha sigut un dia històric per a la nostra cultura i la nostra identitat com a poble. I és una sensació d'alegria enorme!

Sempre m'ha encantat aquella frase de "La història és nostra, i la fan els pobles", i és precisament això el que fem dia dia. Però especialment avui. Una passa enorme aquest diumenge 13 de setembre de 2009, que espere que recordarem per molts anys.

Aquesta vesprada la pluja a llavat els camps i l'aire contaminat...I aquesta consulta està tenint un efecte similar en la forma de plantejar-nos el nostre futur com a nació. Tenim que seguir sumant, i poc a poc (sense cap pressa) intentar salvar el que no han aconseguit llevar-nos durant segles punyalades a la nostra terra.

Des d'ací del País Valencià poc podem fer per la independència. Ens conformem en mantindre la cultura i la llengua vives, que no està gens malament!

Ah, si! oblidava comentar la "caverna" espanyola (com diu Montilla), que s'han marcat un ridícul internacional per a variar. No ja per el fet de la manifestació feixista, que la majoria de Europa mira incrèdula, sinó per la seua ridícula repercussió. També una ràpida mirada als titulars de Libertad Digital ens fan veure que anem per el bon camí (també podeu veure el de l'ABC,realment lamentable...EDITO: Per no parlar de la notícia manipulada de El País!)

Tanta a segut la repercussió, que ja hi ha 60 municipis més (a hores d'ara) que volen fer una consulta, i per les notícies que tinc ara mateix, es podria fer el dia 6 de desembre (dia de la Constitució post-franquista espanyola).

No vos podeu perdre els vídeos de Vilaweb i l'Avui per a veure en imatges aquest dia tant especial!

Em quede amb una frase de Patrícia Gabancho per resumir aquest dia:

El dret d'autodeterminació no depèn d'una constitució. Els drets existeixen al marge de que estiguin o no estiguin reconeguts. Com els drets humans: si no estan reconeguts són inherents a la persona igualment i s'ha de lluitar per conquerir-los. El dret d'autodeterminació és inherent a la Nació Catalana i si no esta reconegut el problema no és nostre, es d'ells...

...A garberes d'entusiasme i d'alegria cap a la llibertat!!!!!

Premsa internacional (extret de Vilaweb)

The New York Times (Estats Units): Catalan Town Votes For Independence From Spain

France Press (França): Espagne: vote massif pour l'indépendance catalane lors d'un référendum symbolique

Le Monde (França): La Catalogne se mobilise pour défendre son statut d'autonomie élargie

n-TV (Alemanya): Katalanischer Ort gegen Spanien

Der Standard (Austria): Katalanische Gemeinde stimmte über Unabhängigkeit ab


CNN Turk (Turquia): Katalonya'nın bağımsızlığına referandum!

Milliyet (Turquia): Barcelona'da Katalonya için bağımsızlık gösterisi...

Expresso (Portugal): Espanha/Catalunha: Maioria de votantes em Arenys de Munt apoia independência em referendo com 41% de participação

Nos TV (Holanda): Catalaans dorp wil los van Spanje


El Mundo (Espanya): Sí masivo en la consulta independentista, que tuvo un 41% de participación

STV (GRan Bretanya): Catalan town votes for independence from Spain

Ouest France (França): Une commune de Catalogne vote pour l'indépendance de la région

ORF (Àustria): Katalanisches Dorf stimmt für die Unabhängigkeit

7sur7 (Bèlgica): Référendum polémique sur l'autodétermination de la Catalogne

El Universal (Veneçuela): Realizan en España consulta no vinculante por la independencia de Cataluña