dimecres, 10 de març del 2010

Planisses: davant de nosaltres s'obre l'horitzó


Per acabar el curs, tenim que construir i administrar una web amb el programari de gestió de contingut (CMS) Joomla!. Jo de moment he pujat la web, i li he posat una plantilla al meu gust. Que de què tracta? Doncs després de pensar-ho i repensar-ho, i tenint en compte que fa 10 anys que ens va deixar el nostre veí de Castalla, Enric Valor, no podria fer altra cosa que dedicar-li-la!

http://planisses.netne.net/

Va per vostè, senyor Valor!

"Entre dues clarors, vam dominar per fi els aiguavessants del barranc de la Fusta. Aquest s'acabava en uns penyals amples en rastellera transversal que tenia un pas llarg i estret per on s'enfilava el camí. Les ferradures colpejaren en dur pel darrer tros, de sòl de roca, i isquérem a l'altiplà. Davant nostre i per tots els costats, s'obria l'horitzó. Una petita foia quasi plana, oberta al nord i al sud-est, s'estenia des d'allí com un parell de quilòmetres. Al seu principi hi havia el mas, a cent metres de nosaltres; el camí ja era planer fins a la casa. De ponent a migjorn, és a dir, a la dreta nostra, dominant encara aquell altiplà, corria una cadena de tossals arredonits, amb algun crestall, tots tapats de bosc, que constituïen el capdamunt de la serra. Davant per davant, el pic gegantí del Maigmó, a una llegua lluny però lligat als dits tossals en arc, era il·luminat per les darreres claredats de la vesprada. En el pla de roca viva on s'alçava la casa, a rodals clapat de terra o de blana molsa, s'obrien moltes cadolles, a vessar d'aigua de pluja, les quals relluïen com a bassals d'argent viu al reflectir el tel ple de claror.

Allí baix, quina calma i quin silenci, Déu meu!


Aquell terreny, alt i brau, sempre produeix, quan hi arribes, una pregona impressió. Nosaltres avançàrem cap al mas amb el cor alegre, però semblava com si no gosàssem parlar, com si teméssem trencar amb la nostra veu algun dolç encantament que es desprenia de la puresa, de la quietud i de la bellesa del lloc
"


Enric Valor, "Contalles de la Boira".
(parla sobre Planisses, al terme de Castalla)

Parlaments d'Enric Valor per als lliuraments dels "Premi Enric Valor":

1999


1998

1 comentari:

1entretants ha dit...

Moltes gràcies per participar en l'homenatge a Enric Valor! Salutacions!